Ekler fánk | Miele Főzőiskola

Ekler fánk
Miele 2014. 08. 25.
Ekler fánk
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Égetett tésztához:
6 db tojás
200 g liszt
200 ml olaj
200 ml víz
1 csipet só
1 csipet cukor
Krémhez:
1000 ml tej
2 db tojássárgája
50 g liszt
90 g keményítő
6 db tojásfehérje
245 g cukor
1 csipet só
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés

Tegyünk fel 1:1 arányban olajat és vizet forrni sóval és cukorral. Ha felforrt, keverjük bele a lisztet, és hevítsük tovább folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától.
Ekkor robotgép segítségével egyenként keverjük bele a tojásokat, és keverjük simára a masszát.
Nyomózsák segítségéve, szilikonos sütőpapírra dresszírozzunk kb. 15 cm hosszú csíkokat.
Előmelegített 180-200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt süssük egyenletesen aranybarnára.
A kihűlt fánkokat mártsuk ki kávéval színezett fondanttal, majd vágjuk le a felső harmadukat, hogy ""kalapjuk"" legyen.

A krémhez keverjük csomómentesre a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt, a vaníliát 200 ml tejjel, ez lesz a sűrítő anyag.
A maradék 800 ml tejet forraljuk fel. A forró tejből kb. 200 ml-t keverjünk a sűrítő anyaghoz. Ezt a folyamatot nevezzük hőkiegyenlítésnek.
Ezután a sűrítő anyagot folyamatos keverés mellett csurgassuk a forrásban lévő tejhez és az egészet főzzük tovább, míg el nem kezd fényesedni.
Közben habosítsuk ki a tojásfehérjét a cukorral és a sóval, végül keverjük össze a lefőzött anyagot a tojáshabbal.
A forró krémeshabot töltsük nyomózsákba, és dresszírozzuk a fánkokba.
Ha kihűlt a krémes hab, dresszírozzunk a tetejére kávés tejszínhabot.
Végül tegyük vissza a tetejére a levágott kalapját."

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább