Máglyarakás | Miele Főzőiskola

Máglyarakás
Miele 2014. 08. 25.
Máglyarakás
főzés idő
45 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
Korpuszhoz:
750 g szikkadt kalács
1000 ml tej
200 g cukor
1 db vaniliarúd
1 db citrom
4 db tojássárgája
Töltelékhez:
1 db alma
baracklekvár
Habhoz:
2 db tojásfehérje
100 g cukor
Elkészítés

A korpusz elkészítéséhez a kalácsokat vágjuk kb. 1 cm-es kockákra.
Tegyünk fel forrni 900 ml tejet a 200 g cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a citrom lereszelt héjával.
A maradék 100 ml tejet keverjük el a tojássárgájával.
A felforrt tejet gyorsan keverjük el a tojássárgájás eleggyel, majd öntsük rá a felkockázott kalácsra, és fakanállal forgassuk össze.
Töltsük bele az olvasztott vajjal kikent szilikon tortaformába, és gondosan tömködjük bele a réseibe.
Előmelegített 200 °C-os sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Amint megsült fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát.

A töltelékhez reszeljük le az almát, és facsarjuk rá a citrom levét, végül enyhén pároljuk meg.
A reszelt almát pakoljuk a korpusz üregeibe, és öntsük le forró baracklekvárral.

A habhoz a tojásfehérjét a cukorral folyamatos keverés mellett csípősre melegítem (beledugom az ujjam, és ha a forróság megcsípi, akkor jó) maximum 85°C-ig.
Ezután kihűlésig, lágy habot verek belőle.
A kész habot csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltöm, és a korpusz betöltött üregeit lezárva feldresszírozom a tortát.
A habot 175 °C-on kb. 10 perc alatt rásütöm a tortára.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább