Barnamártás | Miele Főzőiskola

Barnamártás
Miele 2014. 08. 25.
Barnamártás
főzés idő
300 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
50 dkg csont
3 g fokhagyma
1 g vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db zeller
1 db alma
1 l víz

cukor
2 db babérlevél
1 csipet bors
1 csipet kakukkfű
2 dl paradicsompüré
2 ek barnaliszt
3 dl vörösbor vagy 3 dl madeira jellegű bor
Elkészítés

Egy tepsiben a csontokat 20-25 perc alatt 200-250 °C-os sütőben jól megpirítjuk.
Nem baj, ha kicsit túl is sülnek, mert akkor intezívek az ízek igazán.
Ahhoz, hogy elérjük a jellegzetes barnamártás ízt, egy kis karamellt is készíteni fogunk.
Ha megsült a csont, beletesszük egy nagy lábasba. Akkor jó a mártás, ha fehéren lefő a csontról a hús.
A tepsibe öntünk egy kis vizet, hogy a rápirult részeket leáztassuk.
A lábasba vizet öntünk, és beletesszük a zöldségeket és az almát.
Kevés kakukkfűvel, borssal megszórjuk. Ezután megsózzuk, és a tepsiből kiáztatott részeket is hozzáöntjük.
Innen számítva 4-6 órán keresztül, lassú tűzön főzzük.
Majd lisztet pirítunk szárazon, ezzel egy kicsit besűrítjük.
Ekkor a cukrot karamellizáljuk.
Szűrő segítségével a karamellhez hozzáadunk egy kis alaplevet, ezt sűrítjük a liszttel, közben kevergetjük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét és a bort.
Miután kiforraltuk a mártást, szűrön átszűrjük, még egyszer átforraljuk.
Egészen sűrű anyagot kapunk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább