Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Töltött gombás borda

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
80 dkg sertésborda
20 dkg gomba
15 dkg trappista sajt
5 dkg póréhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa

őrölt bors

Jellemzők

  • rántott
  • töltött
  • rántotthús
  • karaj
  • sertés

Elkészítés

A hús töltésének kétféle módja van. Az egyik egy zsebes változat, ekkor egy késsel zsebet formázunk a húson, a videón látható módon. A másik a klopfolt verzió, ezt is elkészíthetjük a videón látható módon.

A sertésbordát felszeleteljük adagonként egy-egy szeletre.
A szeleteket bevágjuk annyira, hogy széthajthassuk, kis zsebet készítünk. A húst kikloffoljuk. 
Elkészítjük a gombatölteléket. Olajban a felvágott póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát, sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.
Az előkészített hússzeleteket kiterítjük, megsózzuk, gombával és reszelt sajttal megtöltjük, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban megsütjük.

Tálalási módszer:
Sült burgonyával vagy salátakörettel tálaljuk.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások