Töltött gombás borda | Miele Főzőiskola

Töltött gombás borda
Miele 2014. 08. 25.
Töltött gombás borda
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
80 dkg sertésborda
20 dkg gomba
15 dkg trappista sajt
5 dkg póréhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa

őrölt bors
Elkészítés

A hús töltésének kétféle módja van. Az egyik egy zsebes változat, ekkor egy késsel zsebet formázunk a húson, a videón látható módon. A másik a klopfolt verzió, ezt is elkészíthetjük a videón látható módon.

A sertésbordát felszeleteljük adagonként egy-egy szeletre.
A szeleteket bevágjuk annyira, hogy széthajthassuk, kis zsebet készítünk. A húst kikloffoljuk. 
Elkészítjük a gombatölteléket. Olajban a felvágott póréhagymát megpirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát, sóval ízesítjük, őrölt borssal és apróra vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
Rövid ideig pároljuk, majd kihűtjük.
Az előkészített hússzeleteket kiterítjük, megsózzuk, gombával és reszelt sajttal megtöltjük, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban megsütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább