Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Juhtúrós sztrapacska

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
Tésztához:
1 kg burgonya
1 db tojás
60 dkg finomliszt

bors
2 ek olaj
Krémhez:
75 dkg juhtúró
5 dl tejföl
4 g fokhagyma
50 dkg füstölt szalonna
Tálaláshoz:
1 dl tejföl

Jellemzők

  • miele video recept
  • Sanyi Séf
  • túró
  • főzőlap
  • juhtúró
  • sztapacska
  • jutúró
  • jutúrós sztrapacska
  • tészta

Elkészítés

Először a tésztát készítjük el.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd a kézireszelő legapróbb lyukán lereszeljük. (Csak így lesz igazán burgonyaízű a tészta, ami a sztrapacskánál nem hátrány, sőt!)
Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, illetve apránként a lisztet. (Ha túl híg lenne, még adható hozzá kevés liszt.)
Sűrű nokedli tésztát kell kapnunk.
Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szalonnát, és közepes lángon, kavargatva pörcösre pirítjuk.
Ha kész, a kiolvadt zsírral együtt átöntjük egy nagy keverőtálba. Jó nagy legyen, mert ebbe fogjuk összekeverni a már kifőtt tésztát.
A szalonnapörcök mellé tesszük a juhtúrót a tejföllel, és elkeverjük.
Mehet bele az áttört fokhagyma, valamint a bors is. (A sós ízről már gondoskodik a szalonna és a juhtúró.)
Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, ha már lobog, a tésztát nokedliszaggatóval 4-5 adagban beleszaggatjuk, s kifőzzük.
Ha a nokedlik felúsztak a víz felszínére, még két percig főzzük.
Az egyes adagokat tésztaszűrővel kihalásszuk, jól lecsöpögtetjük és a juhtúrós keverékhez adjuk.
Amikor az összes adag tészta kifőtt, alaposan elkeverjük a túróval.
 

Tálalási módszer:
Tálaláshoz ízlés szerint tejföl 50 dkg füstölt szalonna.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

anonymus
barbarossa
JUH