Csirkebecsinált leves | Miele Főzőiskola

Csirkebecsinált leves
Miele 2014. 08. 25.
Csirkebecsinált leves
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
30 dkg csirke
1 kk mustár
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldborsó
35 dkg gomba
1 tk só
őrölt bors
1 tk ételízesítő
1 csipet tárkony
1 db citrom
2 db babérlevél
1 db sárgarépa
1 db zeller
1 db karalábé
10 dkg kelbimbó
20 dkg karfiol
50 dkg burgonya
Legírozáshoz:
2 db tojássárgája
2 dl főzőtejszín
Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy margarinon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a zöldborsót, és átpároljuk.
Hozzátesszük a gombaszeleteket, és tovább pároljuk.
Ha elpárolgott a víz, a kockára vágott csirkemellet is hozzáadjuk, ezután borssal, ételízesítővel ízesítjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, répát, zellert, karalábét, majd a kelbimbót és a karfiolt is beletesszük a levesbe.
Végül hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt, 1-2 szelet citromot, a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük.
Ha a hozzávalók megpuhultak, elzárjuk alatta a lángot, és legírozzuk: a tojások sárgáját a főzőtejszínnel elkeverjük, és a leveshez öntjük.
Viszonylag sűrű levest kapunk.

 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább