Focaccia | Miele Főzőiskola

Focaccia
Miele 2014. 08. 25.
Focaccia
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
3 dl víz
1 ek cukor
3 dkg élesztő
2 dkg só
fokhagyma
zsálya
bazsalikom
szárított paradicsom
szardella
olívaolaj
Elkészítés

A langyos vízhez hozzáadjuk az élesztőt, cukrot és egy kevés lisztet szórunk a tetejére, hogy az élesztő baktériumok felfutását elősegítsük.A sót elkeverjük a liszttel, adunk hozzá fél deci olivaolajat, majd a felfutatott élesztőt és géppel kb. tíz percig gyúrjuk. Ezután a tésztát egy lisztezett területre helyezzük (nyúlós lesz a tészta) szétnyomkodjuk, majd a videón látható módon hagyjuk megkelni a tésztát. Mikor megkelt az ujjunkkal csináljuk bele lyukakat, majd kanalazzuk rá az önteteket, fedjük le, és pihentessük 30 percet. Miután megkelt 200°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.

Öntet:

A bazsalikom leveleit leszedjük, felaprítjuk a szardellával, és kb 0,5 dl olivaolajjal összekeverjük.

A szárított paradicsomot is összedaraboljuk, adjuk hozzá a zsályát és a fokhagymát is, majd olivaolajat adunk hozzá és ezt is összekeverjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább