Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

kirántott rizs

Maris | 2014. 08. 25.
átlagos
60 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
2 bögre rizs
4,5 bögre víz

diónyi vaj vagy ráma (a rizsbe)
4 tojás, liszt, zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Jellemzők

Elkészítés

A rizst kicsit több vízzel a megszokottnál mancsora főzzük, még forrón belekeverünk 2 egész tojást, majd hagyjuk kihűlni. Hidegen vizes kézzel ovális gombócokat készítünk(közepesen nagyokat), majd hagyományos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban (hogy a gombócokat félig ellepje) ez egyik, majd a másik oldalát is pirosra sütjük.
Tálalási módszer:
Hidegen melegen egyaránt finom. Nem csak köretként önálló ételként is nagyon finom.
Maris

Feltöltötte

Maris
1 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások