Aranygaluska | Miele Főzőiskola

Aranygaluska
Miele 2017. 06. 16.
Aranygaluska
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 db tojás
5 dkg vaj
0.5 db élesztő
1 db tojássárgája
0.5 dl tej
Vanilia sodóhoz:
3 db tojássárgája
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 dkg cukor
1 ek liszt
5 dl tej
Elkészítés

2,5 dl kézmeleg tejbe 1/2 csomag élesztőt, egy kis kanálnyi lisztet és cukrot teszünk.
A 1/2 kg lisztet, vajat és az 1 tojás sárgáját hozzákeverjük a felfutott élesztős tejhez. Ezt addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától.
A kikent tepsit megszórjuk dióval, a tésztát vajjal kenjük be, és hagyjuk pihenni, majd szaggatóval megformázzuk.
A kiszaggatott tésztadarabokat beleforgatjuk a dióba, majd elhelyezzük a tepsiben. Ezután 20-25 perc pihentetés következik.
A galuskát 35-40 perc alatt 160-170 °C-on készre sütjük.

Vanília sodó
A tojássárgáját és a cukrot gőz felett elkeverjük, és hozzáadjuk az ek lisztet, majd a tejet.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább