Muszaka | Miele Főzőiskola

Muszaka
Miele 2014. 08. 25.
Muszaka
főzés idő
50 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
2 g hagyma
2 g fokhagyma
1 dl olaj
50 dkg darált bárányhús
2 db tojás
2 dl tejszín
15 dkg juhsajt
szerecsendió
bazsalikom
Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk.
Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja.
A paradicsomot megmossuk, domború felén keresztirányban bevágjuk a héját.
1-2 percre forró vízbe merítjük, majd azonnal hideg vízbe, így könnyedén lehánthatjuk a héját.
Három paradicsomot felkarikázunk, a maradékot felaprózzuk.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük.
Felforrósítunk 1 ek olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a darált húst, és 5 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön, 10 percig fedő nélkül főzzük.
A padlizsánszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük.
Forró olajban kisütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a zsiradékot.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Kiolajozunk egy nem túl nagy tűzálló tálat, az aljára helyezzük a padlizsán felét, rásimítjuk a paradicsomos ragut, aztán a maradék padlizsánt, és végül ráfektetjük a 3 felkarikázott paradicsomot.
A tejszínben elkeverjük a tojásokat, belereszeljük a juhsajtot, és a rakott zöldségeket meglocsoljuk vele.
Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és a forró sütőben pirosra sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább