Sushi - Nigiri, Maki | Miele Főzőiskola

Sushi - Nigiri, Maki
Miele 2014. 08. 25.
Sushi - Nigiri, Maki
főzés idő
45 perc
teríték
6 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
6 adag
1 kg kerekszemű sushi rizs
1 csomag algalap
1 db avokádó
1 db uborka
25 dkg vörös tonhal
savanyított gyömbér
50 dkg garnélarák
1 doboz wasabi
1 ek halszósz
mirin
Elkészítés

Elkészítjük a sushi rizst.
A vízbe rakunk halszószt és mirint. A gőzpárolóban ez 20 perc alatt elkészül.
Az a jó, ha a rizs tapadós és nem pergős.

A kész rizsből kis gombócokat készítünk a videón látható módon.
Ezekre a gombócokra ráhelyezzük a garnélát, és az algalapból vékony csíkot vágva összekötözzük.
A garnélát vékonyan bekenjük wasabival. Ez a típus a nigiri.

Az algalapot ráhelyezzük a nád sushitekerőre.
Vékonyan halmozunk rá rizst, ez a videón teljes részletességgel látható.
Avokádóból hosszúkás csíkot vágunk, ezt ráhelyezzük, s mellé ugyanúgy a csíkra vágott vörös tonhalat tesszük.
Wasabival megkenjük, felgöngyöljük, majd karikákra vágjuk. Ez a típus a maki.

Tipp: Elkészíthetjük ez avokádó és tonhal helyett csíkokra vágott uborkával is. Vegetáriánusoknak kitűnő!

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább