Pirog | Miele Főzőiskola

Pirog
Miele 2014. 08. 25.
Pirog
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
Tésztához:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 tk só
2 dl langyos víz
Kenéshez:
1 db sütőpor
Töltelékhez:
1 g hagyma
1 g zöldhagyma
4 g sütőpor
30 dkg füstölt tokhal

bors
Mártáshoz:
1 dl tejföl
1 g fokhagyma
0.25 g zöldhagyma
zöldpaprika
Elkészítés

A lisztbe belerakjuk a vizet, az élesztőt, a cukrot, majd hagyjuk egy kicsit, hogy felfusson.
Utána hozzárakjuk a sót és az olvasztott vajat.
Összegyúrás után berakjuk a gőzpárolóba kelesztési fázisra, 30 percre 40 °C-ra.
A töltelékhez a főtt tojást lereszeljük, összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, zöldhagymával és az apróra vágott füstölt tokhallal.
Sózzuk, borsozzuk.

Mártás:
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott fokhagymával, zöldhagymával, zöldpaprikával.
Fél óra után vékonyra nyújtjuk a tésztát, és annyi részre osztjuk, ahány pirogot szeretnénk készíteni belőle.
A tölteléket a kiszaggatott rész egyik oldalára tesszük úgy, hogy maradjon a szélén legalább 1 cm, a másik részét pedig ráhajtjuk a tésztára.
A széleit jól összenyomkodjuk, enyhén megszúrjuk villával.
180 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább