Aszalt szilvával töltött libamell | Miele Főzőiskola

Aszalt szilvával töltött libamell
Miele 2014. 08. 25.
Aszalt szilvával töltött libamell
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 db libamell
10 dkg aszalt szilva
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
1 csipet só
1 csipet bors
50 ml olaj
Elkészítés

A fokhagymát cikkekre vágjuk, és az aszalt szilva közepébe tűzdeljük.
Egy jó éles kés segítségével átszúrjuk a libamellet, és a keletkezett résbe töltjük az aszalt szilvákat.
A libamell bőrét keresztbe bevagdaljuk, majd egy serpenyőben bőrével lefelé 5 percig sütjük, zsiradék nélkül, majd megfordítjuk és 3 percig sütjük.
Befejezésül a sütőben 10 percig 200 °C-on készre sütjük.

Az ajánlott köretet egyszerűen elkészíthetjük:
A maradék aszalt szilvát, fokhagymát és a citrom héját csíkokra vágjuk, a liba zsírjában megpirítjuk, majd fél citrom levét hozzáöntjük.
Rizzsel összekeverve vagy mellé helyezve tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább