Rozmaringos kacsacomb bajor káposztával | Miele Főzőiskola

Rozmaringos kacsacomb bajor káposztával
Miele 2014. 08. 25.
Rozmaringos kacsacomb bajor káposztával
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
4 db pecsenye kacsacomb

bors
rozmaring
majoránna
2 g hagyma
3 g fokhagyma
Bajor káposzta
60 dkg savanyú káposzta
bors

borókabogyó
2 db babérlevél
20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés

A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Bedörzsöljük majoránnával, és egy edénybe tesszük. Mellé teszünk 2 fej hagymát és 3 gerezd fokhagymát.
Kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat.
Fedő alatt 160 °C-on 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat.
Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús - ha megpuhult, 20 percig sütjük 200 °C-on.
A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.

Bajor káposzta:

A bacont apró kockára vágjuk, és megpirítjuk.
Rátesszük a savanyú káposztát, a fűszereket, és felengedjük a füstölt lével.
Lefedve kb. 1,5 órán keresztül kislángon főzzük, közben néha megkeverjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább