Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Bajai pontyhalászlé

kopakabana2 | 2014. 08. 25.
rutinosaknak
60 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
2 és fél kg ponty,
3 nagy fej vöröshagyma,
só,
4 evőkanál édesnemes pirospaprika,
2 és fél liter víz,
1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor,
4-5 db erős cseresznyepaprika,
1 csomag bajai halászlétészta.

Jellemzők

  • ponty
  • halászlé
  • balaton

Elkészítés

A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm-enként 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Tálalási módszer:
A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.

kopakabana2

Feltöltötte

kopakabana2
455 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások