Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Spenótos, csípős újburgonya

omonika24 | 2014. 08. 25.
átlagos
70 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
75 dkg újburgonya
1 gerezd fokhagyma
1 dl ketchup
5 ek olaj
1 ek ajvar
15 dkg pirított paprika /konzerv
40 dkg spenótlevél
1 közepes vöröshagyma
2 dl tejföl
8 db szűzérme

bors

Jellemzők

  • köret

Elkészítés

A burgonyát lekaparjuk. Az összezúzott fokhagymát a ketchuppal, 3 ek olajjal meg az ajvarral összekeverjük, és sóval-borssal fűszerezzük. Tálban a félbevágott burgonyákat a ketchuppal összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 200 fokon 25-35 percig sütjük. Közben a lecsöpögtetett konzerv paprikát csíkokra metéljük. A felkockázott vöröshagymát 1 ek olajon megpároljuk. Beletesszük a leszárazott spenótleveleket, megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Sóval-borssal fűszerezzük. A kissé kiklopfolt szűzérméket a maradék felhevített olajon mindkét oldalukon 1-2 percig sütjük. A paprikacsíkokat a burgonyával összekeverjük. Végül a szűzérméket a burgonyával és a spenóttal tálaljuk. Forrás: http://www.freeweb.hu/margit2/latsia.htm
omonika24

Feltöltötte

omonika24
58 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások