Madártej | Miele Főzőiskola

Madártej
Miele 2014. 08. 25.
Madártej
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 l tej
6 db tojássárgája
2 db tojásfehérje
1 kk vaníliás cukor
8 ek cukor
Elkészítés

A tejet felfuttatjuk, a tojásságájához annyi ek cukrot adunk, ahány darab van. Egy csipet sót adunk hozzá.
A tojásfehérjét is felverjük, s adunk hozzá 2 ek cukrot.
Közben a meleg tejhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A felhabosított tojássárgáját lassú kevergetés közben hozzácsurgatjuk a tejhez, s utána kihűtjük.
Vigyázat! Pár percig hagyjuk hűlni a tejet, mielőtt elvégezzük ezt a műveletet. 80-90 °C között ideális a tejhőmérséklet ahhoz, hogy ne csapódjon ki.
A felvert fehérjehabból ek segítségével habgaluskákat készítünk.
Gőzpároló használatakor a perforált aljú edényre helyezzük, 100°C-on egy percig pároljuk.
Ha kész, megvárjuk, amíg kihűlnek, és a madártej tetejére helyezzük őket.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább