Rebarbarás epres sütemény | Miele Főzőiskola

Rebarbarás epres sütemény
Miele 2014. 08. 25.
Rebarbarás epres sütemény
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
65 dkg rebarbara
2 ek cukor
2 ek darált mandula vagy 2 ek darált dió
50 dkg eper
fahéj
Tésztához:
8 dkg margarin
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 db citrom reszelt héja
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 csipet só
Szóráshoz, kenéshez:
vaj
porcukor
Elkészítés

Piskóta:

A porcukorral és a sütőporral elkeverjük a lisztet, s egy csipetnyi sót adunk hozzá.
Hozzáadjuk a tojást és a vajat, összedolgozzuk, s így egy egynemű tésztát gyúrunk. A tésztát egy kivajazott formába nyújtjuk, ha ragad, megszórjuk liszttel, majd a tölteléket ráhelyezzük.
180 °C-on kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Amikor a tészta elkészült, berakjuk a hűtőbe egy kicsit hűlni.

Töltelék:

Megmossuk a rebarbarát, hámozzuk meg és vágjuk kb. 2-3 cm hosszú szeletekre.
Összekeverjük cukorral, hozzáadjuk a negyedelt megmosott epret, valamint a cukrot és a darált diót.
Ezt összekeverjük, és ez lesz a töltelék.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább