Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Milánói rizotto

gmaria033 | 2014. 08. 25.
átlagos
60 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
400 g rizs
80 g vaj
1 közepes hagyma
fél dl száraz fehérbor,
1, 5 l erőleves (kockából is jó,
só (ha még kell, de vigyázni mert a leves már sós)
frissen őrölt bors
kevéske parmezán sajt és a lényeg:
sáfrány (ettől lesz gyönyörű sárga színe és finom íze).

Jellemzők

  • köret

Elkészítés

A fele vajon a kockára vágott hagymát aranyszínűre pirítjuk (vigyázni vele), hozzáadjuk a rizst és egy kicsit tovább együtt pirítjuk (ne legyen a rizsnek színe), felöntjük a borral és a forró erőlevessel és megfőzzük a rizst \"al dente\" típusúra. (mint a legtöbb olasz tésztát, kicsit még keményebb, nem olyan mint pl. a tejberizsben a rizs, azaz teljesen megfőtt-szétfőtt). Végül hozzákeverjük a vaj másik felét, a parmezán sajtot és a sáfrányt. Az egésznek kicsit ragadósnak-mancsosnak kell lennie, nem pergősnek. forrás: http://www.freeweb.hu/margit2/latsia.htm
gmaria033

Feltöltötte

gmaria033
50 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
0 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások