Sült spárga, balzsamecettel, csirkemellel és eperrel | Miele Főzőiskola

Sült spárga, balzsamecettel, csirkemellel és eperrel
Miele 2014. 08. 25.
Sült spárga, balzsamecettel, csirkemellel és eperrel
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
500 g spárga
70 g vaj
200 g eper
100 g vegyes saláta
6 ek olívaolaj

bors
2 ek fehér balzsamecet
4 db csirkemell filé
2 ek sötét balzsamecet
4 ek fehérbor
4 ek csirkés instant leves alap
Elkészítés

Mossuk és pucoljuk meg a spárgát, és hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
20 g vajat daraboljunk fel, és tegyük hűtőbe.
Tisztítsuk meg az epret, és ízlés szerint felszeletelhetjük azt is.
A salátát is mossuk meg, és hagyjuk megszáradni, majd szeleteljük darabokra, és öntsünk hozzá 3 ek olívaolajat, 1-2 ek fehér balzsamecetet.
Fűszerezzük sóval és borssal.
A sütőt melegítsük elő alsó/felső lángon 80°C-ra.
Sózzuk meg a csirkemellfilét, és 20 g vajban süssük 10-12 percen keresztül közepes lángon.
A maradék olívaolajat 30 g vajjal melegítsük meg egy nagy lábosban, és a spárgaszeleteket süssük benne kb. 2 percen keresztül.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább