Grillezett nyárs | Miele Főzőiskola

Grillezett nyárs
Miele 2014. 08. 25.
Grillezett nyárs
főzés idő
30 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
80 dkg sertésszűz
füstölt szalonna
rozmaring
fűszerkeverék sültekhez
paprika
lilahagyma
olaj
Elkészítés

A sertésszüzet lehártyázzuk: alányúlunk egy késsel és leszedjük a vékony hártyát, majd kis kockákra vágjuk. 
Az összedarabolt húsra teszünk friss rozmaringot, megszórjuk a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverjük, és hagyjuk egy órát állni.
A szalonnából vékony szeleteket vágunk, feldaraboljuk a paprikát, a lilahagymát cikkekre vágjuk, s leveleire szétbontjuk.

A bambusznyársakat vízbe áztatjuk, és felszúrjuk rá a hozzávalókat: paprika, hús, szalonna, hagyma, és jöhet a következő sor. 

A feltűzött nyársakat felhelyezzük a grillfelületre, köretként burgonya chipset vagy grillezett zöldségeket is készíthetünk.

Ez esetben lávaköves grillen megsütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább