Padlizsánbefőtt | Miele Főzőiskola

Padlizsánbefőtt
Miele 2014. 08. 25.
Padlizsánbefőtt
főzés idő
40 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
9 db padlizsán
1 dl olaj
1 g befőtt tartósító
Elkészítés

A padlizsánokat meggrillezzük, és jó ropogósra sütjük a külsejüket.
Miután a padlizsánok elkészültek, kirakjuk őket egy tepsire.
Egy késsel félbevágjuk őket, és a belsejüket kikaparjuk.
Akkor jó a padlizsán állaga, ha könnyen kijön a héjából.
A megpucolt padlizsánokat szorosan egy befőttesüvegbe szedjük, és a tetejét megszórjuk késhegynyi tartósítószerrel.
A tetejét olajjal meglocsoljuk.
A befőttesüveget lezárjuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább