Minestrone | Miele Főzőiskola

Minestrone
Miele 2014. 08. 25.
Minestrone
főzés idő
35 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
40 dkg húsos császárszalonna
5 dkg vaj
8 db paradicsom
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
4 g fokhagyma
1 db póréhagyma
10 dkg csavart tészta
10 dkg parmezán
Elkészítés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kis vajon megpirítjuk, de figyeljünk rá, hogy a vaj ne égjen meg.
Miközben pirul a szalonna, összedaraboljuk a többi hozzávalót.
Apró kockákra vágjuk a sárga- és fehérrépát és a póréhagymát.
A póréhagymát hozzátesszük a piruló szalonnához.
Ha a szalonna és a hagyma egy kicsit megdinsztelődött, hozzáadjuk a többi zöldséget is.
Körülbelül 5 percig pirítjuk.
A paradicsomokat meghámozzuk és feldaraboljuk.
Ezután összedaraboljuk a bazsalikomot, kakukkfüvet és a rozmaringot.
A késheggyel szétnyomott fokhagymát, az apróra vágott fűszernövényeket és a kis sót is hozzátesszük.
Felöntjük húsleves alappal, majd a vége előtt 15 perccel hozzáadjuk a paradicsomokat és a tésztát.
Friss bazsalikommal és egy kis parmezánnal a tetején tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább