Kacsamell epres mártással | Miele Főzőiskola

Kacsamell epres mártással
Miele 2014. 08. 25.
Kacsamell epres mártással
főzés idő
60 perc
teríték
6 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
6 adag
1 kg kacsamell

bors
olívaolaj
50 dkg eper
1 dl vörösbor
10 dkg barnacukor
Elkészítés

A kacsamellet megmossuk, megtisztítjuk, tokoktól mentesítjük, bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
Kivesszük a serpenyőből, és tepsibe helyezzük.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe fektetjük.
Mindkét oldalát kb. 30 percig sütjük fólia alatt, majd legvégül fólia nélkül, bőrével felfelé megpirítjuk. Így jól átsütött kacsamellet kapunk.
Az eperszószhoz az epret felaprítjuk, ráöntjük a bort és a cukrot, majd 30 perc alatt sűrű szószt főzünk belőle.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább