Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Epres Charlotte

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

rutinosaknak
45 perc
6 adag

További képek

Hozzávalók

6 adag
Piskótához:
10 dkg margarin
8 db tojásfehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
eperlekvár
Krémhez:
250 g túró
250 ml tejszín
200 g eper
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
zselatinfix
eper
mentalevél

Jellemzők

  • desszert
  • édes sütemény
  • piskóta
  • epres recept
  • epres charoltte
  • charlotte
  • Batáta

Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a felolvasztott, de nem meleg margarint.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még melegen lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral, és feltekerjük 1-2 cm vastagságúra, végül vékony szeletekre vágjuk, és kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat.
A krémhez a túrót burgonyanyomón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Az összedarabolt eperrel összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tejszínhabot, hozzákeverjük a zselésítő anyagot, s egy pár levél darabolt mentát.

Összeállítás:
A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet, és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is).
Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk, és kiszedjük a tálból. Nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele!
Pár szem eperrel díszítjük.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
13 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások