Epres Charlotte | Miele Főzőiskola

Epres Charlotte
Miele 2014. 08. 25.
Epres Charlotte
főzés idő
45 perc
teríték
6 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
6 adag
Piskótához:
10 dkg margarin
8 db tojásfehérje
8 ek cukor
8 ek liszt
eperlekvár
Krémhez:
250 g túró
250 ml tejszín
200 g eper
60 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
zselatinfix
eper
mentalevél
Elkészítés

A piskótához a tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot és a felolvasztott, de nem meleg margarint.
Zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180°C-on kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még melegen lehúzzuk róla a papírt, megkenjük lekvárral, és feltekerjük 1-2 cm vastagságúra, végül vékony szeletekre vágjuk, és kibélelünk velük egy félgömb alakú tálat.
A krémhez a túrót burgonyanyomón átpaszírozzuk, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Az összedarabolt eperrel összekeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tejszínhabot, hozzákeverjük a zselésítő anyagot, s egy pár levél darabolt mentát.

Összeállítás:
A piskótával kibélelt tálba beletöltjük a krémet, és a maradék piskótatekerccsel lefedjük (ha nem maradt, akkor nyugodtan használhatunk babapiskótát is).
Pár órát állni hagyjuk, majd felfordítjuk, és kiszedjük a tálból. Nem kell félni, ki fog jönni magától, nem ragad bele!
Pár szem eperrel díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább