Hagymás kenyér | Miele Főzőiskola

Hagymás kenyér
Miele 2014. 08. 25.
Hagymás kenyér
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
50 dkg fehérliszt
1 g hagyma
0.5 dl libazsir
3 dkg élesztő
1 tk cukor
1 kk só
Elkészítés

Vágjuk össze a vöröshagymát nagyobb darabokra.
A libazsíron pirítsuk meg a hagymát, adjunk hozzá egy kis sót.
Langyos vízbe tegyük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, a tetejére szórjunk egy kanál lisztet, ez segíti a folyamatot.
Közben hagyjuk kihűlni a pirított hagymát.
Mérjük ki a lisztet, adjunk hozzá egy kk-nyi sót, az élesztőt, illetve a vöröshagymát.
Keverjük össze kézzel vagy dagasztógéppel.
Ha már jól összeállt a tészta, formázzuk meg, és helyezzük rá a sütőlemezre. A tetejét vagdossuk be.
Szórhatunk a tetejére nagy szemű sót.
Kenjük be a tetejét vízzel, és helyezzük be keleszteni egy 40 °C-os, magas páratartalmú sütőbe vagy gőzpárolóba.
30 perc kelesztés után 25-30 percet sütjük 210 °C-os sütőben.
A végén kenjük meg vizes ecsettel, ettől lesz szép fényes.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább