Házi kenyér | Miele Főzőiskola

Házi kenyér
Miele 2014. 08. 25.
Házi kenyér
főzés idő
120 perc
teríték
4 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
4 adag
2 dl víz
0 dl olaj
2 ek kovászpor
1 csomag szárított élesztő
50 dkg liszt
1.5 kk só
Elkészítés

A sóval, kovászporral összekeverjük a lisztet, hozzáaadjuk az élesztőt majd az étolajat, illetve a 2,5 dl langyos vizet. Gép segítségével sima tésztát gyúrunk kb. 6-8 perc alatt (kézzel 10-15 perc alatt, rendesen gyúrjuk át). 1 óráig hagyjuk a tésztát kelni, majd még egyszer átdolgozzuk. Megformázzuk a kívánt formára, helyezzük tepsire, végjuk be a tetejét, majd újra kelesztjük kb. 15-20 percig, és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt ropogósra sütjük. Csapvízzel átkenjük miután elkészült, hogy fényes legyen. Megvárjuk míg kihül, majd szeletelhetjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább