Ravioli | Miele Főzőiskola

Ravioli
Miele 2014. 08. 25.
Ravioli
főzés idő
40 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
50 dkg liszt
5 db tojás

20 dkg bolognai ragú
2 dl paradicsomlé
4 g fokhagyma
1 tk cukor
2 g zsálya
Elkészítés

Üssük a tojásokat a lisztbe, tegyünk hozzá egy kis sót. Dolgozzuk el folyamatosan a liszttel. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg az asztaltól el nem válik. Ha nem elég az 5 tojás a liszthez, akkor tegyünk hozzá még egy darabot. 10 dkg liszthez kb. L- XL méretű tojás felel meg. Bársonyos, de kemény felületű legyen a tészta. Ha elérte ezt az állagot, akkor fél óráig pihentessük a tésztát a hűtőben. Nyújtsuk ki a tésztát nyújtógéppel. A tésztákat nagyjából egy formára vágjuk össze. Töltsük meg a kinyújtott tésztát hússal, majd felvert tojással vagy vízzel kenjük körbe majd tegyük rá a másik tésztát. Vágjuk körbe, majd lobogó forró vízben főzzük meg. 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább