Bolognai penne | Miele Főzőiskola

Bolognai penne
Miele 2014. 08. 25.
Bolognai penne
főzés idő
25 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
10 dkg szalonna
1 g hagyma
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregano

bors
10 dkg répa
10 dkg zeller
50 dkg borjúhús
2 g fokhagyma
2 dl paradicsomlé
Elkészítés

Daraboljuk össze a bacont, rakjuk bele egy serpenyőbe és pirítsuk meg. Vágjuk össze a vöröshagymát apró kockákra. Daráljuk le a húst, valamint a zöldségeket is. Ha megfelelően megpirult a szalonnánk, akkor rakjuk hozzá a vöröshagymát és közben rakjuk bele a darálóba a fokhagymát, a friss fűszernövényeket. Rakjuk a szalonnához és a hagymához a ledarált hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk. Folyamatos kevergetéssel készül az étel, víz hozzáadását nem igényli. Amikor nagyjából elfőtte a levét, rakjuk hozzá a paradicsomlevet, a fokhagymát és a maradék fűszereket majd kb. 5 percig főzzük. 

Penne

Ha gőzpárolóban főzzük, akkor annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ellepje. Tegyünk hozzá egy kis sót, ha szeretnénk olívaolajat is rakhatunk, majd rakjuk be 8 percre 100 fokon párolni. Sajttal megszórva tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább