Pljeskavica ajvárral | Miele Főzőiskola

Pljeskavica ajvárral
Miele 2014. 08. 25.
Pljeskavica ajvárral
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
Húspogácsához:
40 dkg darált marhanyak
20 dkg darált sertéslapocka
10 dkg darált báránylapocka
10 dkg császárszalonna
10 dkg vöröshagyma
15 dkg kaskaval sajt
1 ek darált erőspaprika

bors
Ajvár szószhoz:
1 kg piros színű paprika
50 dkg paradicsom
1 dl olaj

2 g fokhagyma
Elkészítés

Húspogácsa elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd 4 darab, kb. 1 cm vastag pogácsát formázunk.
Pár órát állni hagyjuk, majd serpenyőben vagy grillen megsütjük.
Pirított burgonyával, friss paradicsommal, paprikával, ajvárral tálaljuk.

Ajvár elkészítése:
A paprikákat megsütjük a grillen.
A paradicsomot megmossuk és megsütjük, majd meghámozzuk, és húsdarálón ledaráljuk.
Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a darált paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, és hozzáadjuk a ledarált fokhagymát is.
Sózzuk még ízlés szerint, és kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.
Mikor olyan sűrű a massza, hogy a fakanál csíkot hagy benne, akkor kész az ajvár.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább