Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Ajvár

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
30 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
1 kg piros színű paprika
50 dkg paradicsom
1 dl olaj

2 g fokhagyma

Jellemzők

  • miele video recept
  • bárány
  • szósz
  • öntet

Elkészítés

A paprikákat megsütjük a grillen.
A paradicsomot megmossuk és megsütjük, majd meghámozzuk, és húsdarálón ledaráljuk.
Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a darált paradicsomot és a paprikát, majd sózzuk, és hozzáadjuk a ledarált fokhagymát is.
Sózzuk még ízlés szerint, és kb. 30 perc alatt sűrűre főzzük.
Mikor olyan sűrű a massza, hogy a fakanál csíkot hagy benne, akkor kész az ajvár.

Megjegyzés:
Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele. Az ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások