Húsvéti sonkás kenyér | Miele Főzőiskola

Húsvéti sonkás kenyér
Miele 2014. 08. 25.
Húsvéti sonkás kenyér
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
75 dkg füstölt tarja
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl langyos víz
2 dkg só
Elkészítés

Egy darab füstölt tarját használunk.
Amennyiben nagyon sós, beáztatjuk 2-3 órára, majd egy 1-1,5 óra alatt vízben megfőzzük.
A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos vizet, valamint 2 dkg sót.
Dagasztógép segítségével jól megdagasztjuk.
A megkelt kenyértésztát még egyszer átgyúrjuk, pihentetjük pár percig, s újra nyújtható állapotúvá válik.
A hosszába félbevágott sonkát belefektetjük a kinyújtott tésztába, bebugyoláljuk a videón látható módon.
Kelesztjük 30 percig, majd 180 °C-on kb. 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább