Grillezett bárányborda zöldségekkel | Miele Főzőiskola

Grillezett bárányborda zöldségekkel
Miele 2014. 08. 25.
Grillezett bárányborda zöldségekkel
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
80 dkg bárány
1 db citrom
2 ág kakukkfű
1 csokor levendula
bors

olaj
2 db padlizsán
2 db cukkini
2 db paprika
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
20 dkg gomba
Elkészítés

A báránybordákat a videón látható módon előkészítjük.
Elkészítjük a pácot, ehhez a levendulavirágot összekeverjük az apróra vágott citromhéjjal és az összedarabolt kakukkfűvel.
Kevéske olajjal elkeverjük.
A bordákat megborsozzuk, majd a páccal elkeverjük, és hagyjuk állni. Az sem hátrány, ha ezt már az előző napon elkészítjük, és akkor pácoljuk a húst.
A padlizsánokat meghámozzuk a videón látható módon, karikára vágjuk, tepsire helyezzük és megsózzuk.
Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd a kíszívott nedvességet letöröljük, és a lávaköves grillen megsütjük.
A cukkiniből fél centis szeleteket vágunk, paprikát kicsumázzuk, hosszába félbevágjuk és megsózzuk.
Ugyanígy előkészítjük a zöldpaprikát, a paradicsomot, gombát pedig félbevágjuk.
A felforrósodott lávaköves grillrácson megsütjük a zöldségeket. (A videón látható az olajozási technika.)
Mikor az összes zöldséget felraktuk, felhelyezzük a lapra a húsokat is és készre sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább