Erdélyi zakuszkával töltött hús | Miele Főzőiskola

Erdélyi zakuszkával töltött hús
Miele 2014. 08. 25.
Erdélyi zakuszkával töltött hús
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Nehéz
Hozzávalók
4 adag
1 bögre kukoricadara
2 bögre víz
5 dkg vaj

bors
15 dkg büdöske sajt
100 dkg sertéskaraj
20 dkg zsírszalonna
3 db paradicsom
Elkészítés
A forrásban lévő vízhez adjuk a vajat.
Mikor elolvadt, beleöntjük a kukoricadarát, és forrásig főzzük, amíg olyan nem lesz, mint egy sűrű tejbegríz.
Utána formába öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul.
A hús sütéséhez felkockázzuk a zsírszalonnát, és kisütjük, ennek a zsírjában sütjük ki a húst is.
A karajt nyitott szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és beletöltjük a zakuszkát.
Hústű segítségével összegöngyöljük, és a felforrósított zsírban kisütjük.
Melléhelyezzük a paradicsomokat félbe vágva, majd az utolsó fordítás után a hús tetejére tesszük a sajtot.
Együtt, melegen tálaljuk.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább