Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Erdélyi zakuszkával töltött hús

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

nehéz
45 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
1 bögre kukoricadara
2 bögre víz
5 dkg vaj

bors
15 dkg büdöske sajt
100 dkg sertéskaraj
20 dkg zsírszalonna
3 db paradicsom

Jellemzők

  • miele video recept
  • mentás fokhagymás báránysült
  • Sanyi Séf
  • erdélyi konyha
  • Erdély
  • erdélyi recept

Elkészítés

A forrásban lévő vízhez adjuk a vajat.
Mikor elolvadt, beleöntjük a kukoricadarát, és forrásig főzzük, amíg olyan nem lesz, mint egy sűrű tejbegríz.
Utána formába öntjük, és megvárjuk, míg megszilárdul.
A hús sütéséhez felkockázzuk a zsírszalonnát, és kisütjük, ennek a zsírjában sütjük ki a húst is.
A karajt nyitott szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és beletöltjük a zakuszkát.
Hústű segítségével összegöngyöljük, és a felforrósított zsírban kisütjük.
Melléhelyezzük a paradicsomokat félbe vágva, majd az utolsó fordítás után a hús tetejére tesszük a sajtot.
Együtt, melegen tálaljuk.
Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
3 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások