Spenótos lasagne | Miele Főzőiskola

Spenótos lasagne
Miele 2014. 08. 25.
Spenótos lasagne
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
25 dkg lasagne tészta
1000 g spenót
friss bazsalikom
1 g fokhagyma

bors
szerecsendió
50 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
1 csipet oregano
Elkészítés

Elsőként beáztatjuk a lasagne lapokat.
Eközben elkezdjük elkészíteni a besamelmártásunkat (konyhai trükkök).
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a vizet elfőzzük róla, majd belekeverjük a lisztet, kicsit megpirítjuk, és felöntjük meleg tejjel.
Ízlés szerint ízesítünk sóval, borssal, oregánóval, frissen vágott bazsalikommal és szerecsendióval.
Forrásig keverjük, és beletesszük a reszelt sajt egy részét.
A tepsibe a már vízbe áztatott lasagne lapokat elhelyezzük, majd jöhet rá a szószos réteg.
Ráhelyezzük a következő tésztaréteget, amire a spenótot fektetjük.
Ezt addig ismételjük meg, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
A tetejére sajtot szórunk, és betesszük a sütőbe.
180 °C-on 30-35 percig sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább