Fonott kalács | Miele Főzőiskola

Fonott kalács
Miele 2014. 08. 25.
Fonott kalács
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
4 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 g tojás
2 dl tej
10 dkg margarin
0.5 kg liszt
Elkészítés

Tegyük a lisztet egy tálba, és morzsoljuk bele az élesztőt
Adjuk hozzá a cukrot, vajat, tejet, sót és tojást.
Gyúrjuk sima tésztává.
A tésztát lefedve, meleg helyen vagy a 30 °C-ra melegített készülékben hagyjuk kelni 30 percig, míg az a duplájára nem nő.
Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, és készítsünk belőlük 1-1, kb. 40 cm hosszú hengert.
Készítsünk fonatot, majd helyezzük kikent, belisztezett tepsire, és süssük meg 180 °C-on 20 percig.

Tipp: A tésztát gazdagíthatjuk mandulával, mogyoróval.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Hogyan készítsünk kiváló kelt tésztát?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább