Csokoládé fondant | Miele Főzőiskola

Csokoládé fondant
Miele 2014. 08. 25.
Csokoládé fondant
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
25 dkg csokoládé
25 dkg margarin
120 dkg cukor
1 g egész tojás
2 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
Elkészítés

Külön tálba tesszük a tojássárgáját és a tojásfehérjét.
Elfelezzük a cukrot, mindkét tálba ugyanannyit öntünk.
Mikor megolvadt a csoki, a cukor és a tojássárgájából kevert krémhez öntjük és elkeverjük.
Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódik.
Ezután az összes tálban lévő alapanyot is összekeverjük, és tortaformába öntjük.
160 °C-on 20-25 percig sütjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább