Mentás fokhagymás báránysült | Miele Főzőiskola

Mentás fokhagymás báránysült
Miele 2014. 08. 25.
Mentás fokhagymás báránysült
főzés idő
90 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 db báránylapocka
2 g menta
2 g fokhagyma
1 dl olívaolaj
Körethez:
3 db sárgarépa
5 db burgonya
1 csomag spárga
25 dkg zöldbab
2 db cukkini
édeskömény
1 csomag póréhagyma
Elkészítés

A báránylapockát kicsontozzuk.
Az összes mentát és fokhagymát az olívaolajjal páccá turmixoljuk.
Azután a kicsontozott lapocka belsejét kenjük be vele, tekerjük össze, majd a külsejét is bekenjük.
200 °C-on 1,5 óra alatt megsütjük.
Miközben készül, szeleteljük fel a zöldségeket, és pirítsuk meg őket serpenyőben.
Először a burgonyával kezdjük, majd 5 perc múlva tegyük hozzá a sárgarépát, majd 5 perc múlva a többi zöldséget.
Együtt minimum 5 percig süssük még, majd együtt tálaljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább