Medvehagymás tortellini | Miele Főzőiskola

Medvehagymás tortellini
Miele 2014. 08. 25.
Medvehagymás tortellini
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
330 g liszt
4 db tojás
1 tk só
2 gerezd fokhagyma
10 dkg dió
4 ek olívaolaj
3 ek zsemlemorzsa
juhsajt
4 ek joghurt
medvehagyma
25 dkg ricotta

bors
Elkészítés

Legelőször készítsük el a tésztaalapot úgy két órával a felhasználás előtt.
Ne hazai lisztet használjunk, mert nem elég jó a minősége a tésztanyújtáshoz. A Culinarisban találtam ezt a Barilla lisztet. A főtt tésztához megfelelő lisztekről külön rész szólt a tanfolyamon, de sajnos az erre vonatkozó jegyzeteim olyan zavarosak lettek, hogy nem tudok most szakértői kiselőadást rögtönözni a témában, én egy Farina di grano tenero tipo típust használtam.
Kimérjük a lisztet, hozzákeverünk egy tk sót, a konyhapulton tölcsért képezünk belőle, majd beleütünk négy tojást, villával felverjük.
Apránként keverjük a lisztet a tojáshoz, közben a másik kezünkkel őrizzük, nehogy a tojás kiszaladjon. Ez az elmélet, a gyakorlatban azonnal kiszaladhat a tojás, én meg hangosan kiabálva próbáltam kordában tartani a kiszámíthatatlan, nyálkás masszát. Mindegy, a lisztet a közepébe toljuk, és összegyúrjuk. Ez az a pont, amikor csak egy ragacsos masszánk van, és hiába gyúrjuk, gyúrjuk, biztosnak tűnik, hogy sosem lesz olyan szép sima sárga gombóc, mint a fotón. Ez teljesen normális, egyszer csak hipphopp előáll a gombóc, magunk sem tudjuk hogyan, de ott van. Csomagoljuk folpakba, és tegyük be a hűtőbe.
Pihenésképp csináljuk meg a tölteléket: felaprítjuk a medvehagymát, és némi só, bors és reszelt juhsajt társaságában összekeverjük 25 dkg ricottával. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára pihenni. Készítsük el a mártást is, a salsa di nocit. A diót, fokhagymát és friss zsemlemorzsát mozsárba tesszük, összedolgozzuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat. Hozzákeverünk reszelt sajtot, joghurtot, és sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát kivesszük, a liszttel meghintett pultra helyezzük, és elővesszük a nyújtófát. A tésztát technikásan vékonyra nyújtjuk, majd ötujjnyi oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk, a vágáshoz használhatunk pizzavágót.
A négyzetekbe egy-egy adag tölteléket helyezünk, majd két átlós sarkát összecsípve formára hajtogatjuk. A kész tortelliniket 6 percig zubogó vízben főzzük, olajat ne tegyünk a vízhez, mert bevonatot képez rajta. Ha kifőtt, tányérra szedjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább