Medvehagyma-krémleves | Miele Főzőiskola

Medvehagyma-krémleves
Miele 2014. 08. 25.
Medvehagyma-krémleves
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
2 ek olívaolaj
2 ek liszt
125 g medvehagyma
1500 ml húsleves alaplé
200 ml főzőtejszín

bors
szerecsendió
Elkészítés

1. A medvehagymát szeleteljük apróra.

2. Egy közepes méretű lábasban melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk halványbarnára.

3. Adjuk a lisztes keverékhez a felszeletelt medvehagyma nagyobbik részét - kb. egy maroknyi maradjon a tálaláshoz, és kicsit fonnyasszuk meg a növényeket.

4. Az egészet öntsük fel húsleves-alappal, majd főzzük forrásig.

5. A tűzhelyről levéve merülő mixerrel pürésítsük a levesünket, majd miután visszatettük a lángra, keverjük bele a tejszínt, és forraljuk vissza.

6. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljünk hozzá csipet szerecsendiót.

7. Tálaláskor szórjuk meg a félretett, apróra vágott medvehagymával.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább