Medvehagymás pogácsa | Miele Főzőiskola

Medvehagymás pogácsa
Miele 2014. 08. 25.
Medvehagymás pogácsa
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
250 g finomliszt
250 g rétesliszt
120 g medvehagyma
100 ml tej
35 g élesztő
1 tk kristálycukor
100 g vaj
100 ml tejföl
13 g só
1 db tojás
Tetejére:
1 db tojás
trappista sajt
Elkészítés

A megmosott medvehagymát vágjuk apróra, és az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben.
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojást és a tejfölt.
Ehhez a lisztes keverékhez öntsük a felfuttatott élesztőt, keverjük az egészet össze.
Dolgozzuk a tésztába a feldarabolt medvehagymát, majd alaposan dagasszuk meg.
Meleg helyen kelesszük 30 percen keresztül, majd lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra a tésztánkat.
Kisebb méretű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kb. 4-5 cm átmérőjű pogácsákat.
Helyezzük kivajazott tepsire, egymáshoz ne túl közel, hogy sütés közben még tudjanak kelni egy kicsit.
A tojást keverjük el, majd ezzel a keverékkel kenjük meg a pogácsák tetejét, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Pihentessük még 15 percet, majd előmelegített sütőben, 190 °C-on süssük kb. 20-25 percig, vagy míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? II.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább