Indiai vöröslencse krém | Miele Főzőiskola

Indiai vöröslencse krém
Miele 2014. 08. 25.
Indiai vöröslencse krém
főzés idő
30 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
20 dkg vörös lencse
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 g vöröshagyma
1 tk só
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt fahéj
0.5 kk őrölt szegfűszeg
3 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj
Elkészítés

A vöröslencsét az apróra vágott sárgarépával, az apróra vágott petrezselyemgyökérrel és az apróra vágott vöröshagymával, sóval annyi vízben feltesszük főzni, amennyi ellepi. Amikor minden megpuhult, hidegen sajtolt olajjal és a fűszerekkel összeturmixoljuk.
Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább