Paprikás csirke | Miele Főzőiskola

Paprikás csirke
Miele 2014. 08. 25.
Paprikás csirke
főzés idő
60 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
1 db csirke
2 ek zsiradék
2 ek édes fűszerpaprika
1 dkg só
bors
1 g fokhagyma
2 g vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 dl tejföl
1 ek liszt
Elkészítés

A hagymát, paprikát és paradicsomot felaprítjuk.
A csirkét a videón látható módon előkészítjük.
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon aranybarnára pirítjuk, majd belerakjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot.
Ezzel pirítjuk, míg a levét el nem párolja, majd felöntjük egy kevés vízzel, és újból elpároljuk.
Ha ismét zsírjára pirul, a tűzről lehúzva beletesszük a pirospaprikát.
Belehelyezzük a csirkét.
A típusától függően 40-60 percig főzzük kevés víz hozzáadásával folyamatosan.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ilyenkor rakhatjuk bele a fokhagymát.
Vigyázzunk, a csirke is enged levet, ezért ne készítsünk belőle csirkelevest!
Amikor a csirke megpuhult, kiemeljük, a levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd felforraljuk.
 

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább