Karamelltorta | Miele Főzőiskola

Karamelltorta
Miele 2014. 08. 25.
Karamelltorta
főzés idő
60 perc
teríték
8 adag
nehézség
Rutinosaknak
Hozzávalók
8 adag 23 cm-es torta
Piskóta:
8 db tojás kettéválasztva
160 g cukor
160 g liszt
Krém:
1200 ml állati tejszín
600 g cukor
320 g fehércsokoládé
Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 C-fokra.
A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral.
A tojás sárgáját habosra keverjük.
A tojás fehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.
A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük, és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A krém elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvatosan (több részletben) hozzáöntjük a forró tejszínt. Ennél a pontnál vigyázni kell, mert a tejszín, a sokkal forróbb cukorhoz érve rögtön ki akar majd futni. Ezért kell nagy edénybe feltenni, hogy ne tudjon kiszaladni. Ha simára kevertük vegyük le a gázról, dobjuk bele a fehércsokoládét és keverjük simára. Ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Be fog sűrűsödni. Másnap habosítsuk ki, de először csak lassú fordulatszámon, majd végül keverjük át egy kicsit gyorsabb fokozaton, de csak rövid ideig. Ha sokáig keverjük gyors fokozaton, akkor ki fog csapódni, ki fog ikrásodni. A cukor mennyiségével növelhetjük a karamell intenzitását. Saját ízlésemnek megfelelően állítottam be, de ez nyugodtan variálható.

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk és a kikevert karamellkrémmel betöltjük. Ízlés szerint díszítjük.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Az ezerarcú choux

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább