Bakonyi borda | Miele Főzőiskola

Bakonyi borda
Miele 2014. 08. 25.
Bakonyi borda
főzés idő
80 perc
teríték
4 adag
nehézség
Gyerekjáték
Hozzávalók
4 adag
8 db sertésborda
30 dkg gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
1 g vöröshagyma
1 kk pirospaprika
0 dl olaj vagy 0 dl zsír
20 dkg szalonna
Húshoz:
3 ek liszt
Habaráshoz:
1 kk liszt
2 dl tejföl
Elkészítés

A kicsontozott és felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk.
Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük.
Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
Összekeverjük, kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kk-nyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk, és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább