Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Bakonyi borda

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

gyerekjáték
80 perc
4 adag

További képek

Hozzávalók

4 adag
8 db sertésborda
30 dkg gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
1 g vöröshagyma
1 kk pirospaprika
0 dl olaj vagy 0 dl zsír
20 dkg szalonna
Húshoz:
3 ek liszt
Habaráshoz:
1 kk liszt
2 dl tejföl

Jellemzők

  • sertés
  • magyar konyha
  • bakonyi
  • magyaros étel
  • bakonyi sertésborda
  • Batáta

Elkészítés

A kicsontozott és felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk.
Az előmelegített zsiradékban aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük.
Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
Összekeverjük, kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk.
Elkészítjük a habarást: a tejfölt egy kk-nyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk, és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
5 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások