Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Medvehagymás zöldségkrém

Ízek és Érzések | 2014. 08. 25.
gyerekjáték
40 perc
4 adag

Hozzávalók

4 adag
Hozzávalók kb. 50 dkg-hoz:
2 közepes sárgarépa 2-3 cm-es darabokra vágva
1 kisebb zellergumó nagyobb kockákra vágva
1 közepes petrezselyemgyökér 2-3 cm-es darabokra vágva
1 nagyobb fej vöröshagyma kockákra vágva
2 evőkanál zabpehely vagy kukoricaliszt
só, fehérbors
½ dl tetszőleges, hidegen sajtolt olaj
10-12 friss medvehagyma finomra vágva
5 dkg őrölt, pirított tökmag

Jellemzők

  • zöldség
  • előétel
  • krém
  • medvehagyma
  • zöldségkrém

Elkészítés

A zöldségeket és a vöröshagymát annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Amikor majdnem puhák, hozzáöntünk még egy kis vizet, és beleszórjuk a zabpelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és még 8-10 percig takaréklángon, néha kevergetve pároljuk. Amikor kihűlt, beleöntjük az olajat, és leturmixoljuk. Ezután keverjük hozzá a medvehagymát és a tökmagot. Vékony csíkokra vágott zöldségekkel kínáljuk, és ezzel együtt fogyasztjuk. Elkészítési idő: 40 perc Glutén- és laktózérzékenyeknek, cukorbetegeknek ajánlott. Kukoricaliszt esetén kalória: 241 kcal szénhidrát: 10 g
Ízek és Érzések

Feltöltötte

Ízek és Érzések
41 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
1 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások