Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Articsóka garnélával töltve

Miele | 2014. 08. 25.
Articsóka garnélával töltve

Miele recept

átlagos
60 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
2 db articsóka
20 dkg garnéla
1 g fokhagyma
1 csokor kapor
1 dl tejföl
1 db tojás

Jellemzők

  • előétel
  • húsos előétel
  • gőzpárolás
  • töltött
  • rák
  • articsóka
  • garnéla
  • miele
  • miele receptvideó
  • tengeri

Elkészítés

Az articsókáról vágjuk le a szárát és az alját, valamint ollóval a külső leveleinek egyharmadát.
A levelek hegyes végét körben vágjuk le éles késsel.
A leveleket hajtogassuk szét, és locsoljuk meg citromlével.
Tegyük egy perforált aljú párolóedénybe, és toljuk a párolótérbe.
Állítsuk a gőzpárolót 100 °C-ra, és pároljuk 30–40 percen keresztül.
Amíg a párolóban elkészül az articsóka, közben elkészülhet a töltelék.
A megtöltött articsókát még 5 percig 100 °C-on pároljuk.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
2 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások