Articsóka garnélával töltve | Miele Főzőiskola

Articsóka garnélával töltve
Miele 2014. 08. 25.
Articsóka garnélával töltve
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
2 db articsóka
20 dkg garnéla
1 g fokhagyma
1 csokor kapor
1 dl tejföl
1 db tojás
Elkészítés

Az articsókáról vágjuk le a szárát és az alját, valamint ollóval a külső leveleinek egyharmadát.
A levelek hegyes végét körben vágjuk le éles késsel.
A leveleket hajtogassuk szét, és locsoljuk meg citromlével.
Tegyük egy perforált aljú párolóedénybe, és toljuk a párolótérbe.
Állítsuk a gőzpárolót 100 °C-ra, és pároljuk 30–40 percen keresztül.
Amíg a párolóban elkészül az articsóka, közben elkészülhet a töltelék.
A megtöltött articsókát még 5 percig 100 °C-on pároljuk.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább