Húsvéti bárányleves | Miele Főzőiskola

Húsvéti bárányleves
Miele 2014. 08. 25.
Húsvéti bárányleves
főzés idő
120 perc
teríték
8 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
8 adag
1 kg bárányaprólék
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 tk piros fűszerpaprika
2 ek olaj
1 csokor kapor

fekete bors
1 db zeller
1 db gyökér
1 db sárgarépa
3 g fokhagyma
1 g vöröshagyma
Elkészítés

A bárányhúst megmossuk, kis darabokra aprítjuk, majd leszikkasztjuk.

A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon sárgára fonnyasztjuk, sózzuk majd a zöldségeket felaprítjuk, ezután a tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát.

Ráöntünk két ek vizet, és a tűzre visszatéve rátesszük a húsdarabokat. Mint egy pörköltet megfőzzük körülbelül félfőzésig mikor ezt elértük hozzáadhatjuk a többi zöldségeket, majd pedig kétliternyi vízzel felöntjük.

Beletesszük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meghintjük törött feketeborssal, és a húst puhára főzzük.

A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy keveset a levesből adunk a habarásba majd a forrásban lévő levest behabarjuk. A csontokat távolítsuk el a levesből.

Ismét felforraljuk, végül a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra metélt kaporral meghintve azonnal tálaljuk.

(Aki szereti a tárkonyt, az ne kaporral, hanem tárkonnyal fűszerezze, és kevés citromlével, csipetnyi cukorral tegye még pikánsabbá a leves ízét.)

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának? I.

Tovább

Komplett menük készítéséhez

Tovább