Medvehagymás ravioli | Miele Főzőiskola

Medvehagymás ravioli
Miele 2014. 08. 25.
Medvehagymás  ravioli
főzés idő
45 perc
teríték
4 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
4 adag
330 g liszt
4 db tojás
1 tk só
2 g fokhagyma
10 dkg mandula
4 ek olívaolaj
3 ek zsemlemorzsa
5 dkg juhsajt
4 ek joghurt
medvehagyma
25 dkg ricotta

bors
Elkészítés

Készítsük el a tésztaalapot, legalább két órával a felhasználás előtt.

  1. Egy tálban vagy az asztalon a lisztet elkeverjük a tojással, és gyúrunk egy egynemű tésztát.
    Célszerű olasz lisztet használni, más az őrlési finomsága. A filmben nullás liszt szerepel.
  2. Mikor összeállt a tésztánk, berakjuk egy hútőbe pihenni 1-2 órára, egy zacskóba becsomagolva.

    Csináljuk meg a tölteléket!
  3. A ricottához hozzárakjuk a kecskesajtot, egy kevéske sót és borsot.
  4. A megmosott medvehagymát apróra összedaraboljuk, s összekeverjük a hozzávalókat.
  5. Ameddig a tészta pihen, a tölteléket is hűtőbe rakjuk.

    Készítsük el a mártást!
  6. Ehhez a hámozott mandulát belerakjuk egy turmixgépbe vagy mozsárba.
  7. Rakunk hozzá pár gerezd fokhagymát, egy kevéske sót, borsot, 2-3 ek olívaolajat, 3-4 ek joghurtot és egy kis zsemlemorzsát, amit jó alaposan összekeverünk, s egy sűrű krém lesz belőle.
  8. A tésztát kéz vagy gép segítségével kinyújtjuk.
  9. Hagyjuk egy kicsit száradni, négyzeteket vágunk, és megtöltjük a töltelékekkel. (A videón látható részletesen.)
  10. Az előkészített raviolikat gőzpárolóban készítjük el 100 °C-on 6 perc alatt.
  11. Ha kész, tálalhatjuk.
Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Klasszikus karácsonyi bejgli

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább