Galambsült gombával | Miele Főzőiskola

Galambsült gombával
Miele 2014. 08. 25.
Galambsült gombával
főzés idő
60 perc
teríték
2 adag
nehézség
Átlagos
Hozzávalók
2 adag
1 db galamb

őrölt fehér bors
rozmaring
Sütéshez:
olaj
Gomba-mártáshoz:
4 db gomba

bors
1 csokor petrezselyem
20 dkg vaj
Elkészítés

A megtisztított, megmosott galambokat hosszában félbevágjuk, alaposan befűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott rozmaringgal.
Egy serpenyőre vagy tepsire kicsi olajat öntünk, majd ráhelyezzük a galambokat, és a másik oldalukat is sózzuk, borsozzuk, s egy kevés rozmaringot is szórunk rá.
A tetejét meglocsoljuk olajjal, és aranybarnára sütjük.
Egy hőlégkeverés plusz programmal kb. 30 perc alatt elkészül 180°C-on, de ez függ az állat korától: ha idősebb, akkor lehet kicsit tovább sütni.
A gombamártáshoz a gombát szeletekre vágjuk, majd vajon megpároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd ha levét kiengedve megpuhult, petrezselyemmel megszórjuk.
Tálaláskor a galamb mellé rakunk a mártásból.

Értékelés:

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább