Főzőiskola a Miele támogatásával
Receptek
leírásban is

Galambsült gombával

Miele | 2014. 08. 25.

Miele recept

átlagos
60 perc
2 adag

További képek

Hozzávalók

2 adag
1 db galamb

őrölt fehér bors
rozmaring
Sütéshez:
olaj
Gomba-mártáshoz:
4 db gomba

bors
1 csokor petrezselyem
20 dkg vaj

Jellemzők

  • Sanyi Séf
  • galambsült
  • galamb gombamártással
  • Kis Sándor
  • miele
  • sült hús
  • gomba

Elkészítés

A megtisztított, megmosott galambokat hosszában félbevágjuk, alaposan befűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott rozmaringgal.
Egy serpenyőre vagy tepsire kicsi olajat öntünk, majd ráhelyezzük a galambokat, és a másik oldalukat is sózzuk, borsozzuk, s egy kevés rozmaringot is szórunk rá.
A tetejét meglocsoljuk olajjal, és aranybarnára sütjük.
Egy hőlégkeverés plusz programmal kb. 30 perc alatt elkészül 180°C-on, de ez függ az állat korától: ha idősebb, akkor lehet kicsit tovább sütni.
A gombamártáshoz a gombát szeletekre vágjuk, majd vajon megpároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd ha levét kiengedve megpuhult, petrezselyemmel megszórjuk.
Tálaláskor a galamb mellé rakunk a mártásból.

Miele

Feltöltötte

Miele
1137 recept

Ismerje meg
a Miele Készülékeit!

Értékelés:
4 szavazat

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások